اندیشکدۀ سیاست و روابط بین الملل

دانشگاه بین المللی اسلامی اسلام آباد

اندیشکدۀ سیاست و روابط بین الملل

دانشگاه بین المللی اسلامی اسلام آباد

باز هم بدون نتیجه

اجلاس کشورهای گروه هشت در روز دوشنبه هفتم ماه جولای سال ۲۰۰۸ میلادی در جزیره‌ای در شمال کشور ژاپن برگزار شد. در این اجلاس که تا روز نهم ماه جولای ادامه داشت رهبران کشورهای استرالیا، برزیل، چین، هند، اندونزی، مکزیک، کره جنوبی و آفریقای جنوبی نیز در کنار رهبران هشت کشور صنعتی جهان به عنوان میهمان حضور داشتند.

رئیس جمهور جدید و سیاست خارجی کاخ سفید

«با کناره گیری جورج بوش از قدرت، سیاست خارجی کاخ سفید به طور قطع دست خوش تغییراتی خواهد شد اما اوضاع نابسامان عراق و نقش پراکنده و نامشخص واشنگتن در مجامع بین المللی چگونه خواهد شد ؟ »

به گزارش ایسنا جورج بوش، رئیس جمهور آمریکا در حالی چند ماه از دوران ریاست جمهوری اش باقی مانده است که وی لقب بدترین رئیس جمهور آمریکا را یدک می کشد. جورج بوش که به شدت از اقدامات در دوران ریاست جمهوری خود دفاع می کند به طور علنی از جان مک کین جنگ طلب در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۰۸ این کشور حمایت کرده است.

در ادامهء مقاله: رئیس جمهور جدید و سیاست خارجی کاخ سفید

اوباما چرا به کابل سفر می کند؟

کمیته انتخاباتی باراک اوباما به روز یک شنبه اعلام کرد که قرار است در آینده نزدیک باراک اوباما اولین سفر بین المللی خود را به چندین کشور آسیایی و اروپایی بعد از مشخص شدن مقام وی به عنوان نامزد قطعی حزب دموکرات در انتخابات دور بعدی ریاست جمهوری امریکا آغاز نماید تا از این طریق بر تجارب سیاست خارجی اش در مبارزات انتخاباتی خود بر ضد جان مک کین ، رقیبش از حزب جمهوری خواهان، بیافزاید.

 اوباما نامزد جسور حزب دموکرات قصد دارد تا در مرحله اول سفرش ابتدا از کشورهای اردن ، اسراییل ، آلمان و بریتانیا دیدن کند و در مرحله دوم از افغانستان و احتمالا ً عراق نیز دیدن به عمل آورد البته همکاران وی از دادن جزئیات سفر وی به افغانستان به خاطر دلایل امنیتی خودداری کردند.

در حالی که مهمترین موضوع مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری آینده ایالات متحده آمریکا را مسائل اقتصادی تشکیل می دهد اما چندین تفاوت عمده در ارتباط با پالیسی خارجی جان مک کین و باراک اوباما دیده می شود به خصوص در مورد استراتیژی نظامی آمریکا در مورد عراق که دیدگاه این دو رقیب را کاملا ً متفاوت از یک دیگر نشان می دهد.

درادامه مقاله: اوباما چرا به کابل سفر می کند؟

سیاست دو پهلوی امریکا

یک روز بعد از نظر سنجی در مورد کمک های 5میلیارد و 600 میلیون دالری آمریکا به پاکستان که از سال 2001 میلادی به این طرف به این کشور پرداخته شده و هم چنین عمل کرد ضعیف این کشور در مورد مبارزه با تروریزم یک تن از نمایندگان ارشد حزب دموکرات سنای آمریکا از کنگره این کشور خواست تا دولت آمریکا کمک های غیر نظامی خود را به پاکستان سه برابر کند که سالانه بودجه ای معادل یک ونیم میلیارد دالر آمریکایی کمک غیر نظامی به این کشور خواهد شد.

سناتور جوزف بایدن رییس کمیته روابط خارجه سنای آمریکا با پیشنهاد قطع کمک های نظامی به پاکستان گفت که کمک های گذشته آمریکا برای تقویت ارتش پاکستان در مبارزه با تروریزم هیچ منفعتی را در قبال نداشته است.

وی خطاب به اعضای این کمیته گفت که در مناطقی که شورشیان پناه گرفته اند تا کنون هیچ گونه تسهیلات عام المنفعه مانند شفاخانه ، مکتب و سرک عمومی ساخته نشده است.

در ادامه مقاله: سیاست دو پهلوی امریکا